Nita

"Tämä on jollakin lailla hyvin erikoinen koira. - Äärimmäisen viisas. Jotkut koirat ovat sellaisia, varsinkin ne, jotka ovat kokeneet kovia. Minä kutsun niitä enkelikoiriksi." ~ Helena Meripaasi: Enkelikoira


Maailman viisain koira, pikkuneiti azorilainen, syntynyt juoksemaan, fiksu likka, lady hellyydenkipeä, Iipun pikku kulta alias Nita.

Virallinen nimi: Menina Açoreana
Syntynyt:
Ponta Delgadassa/sen liepeillä Azorien São Miguelilla maalis-huhtikuussa 2005, synttäreitä vietetään 1.4.
Terveys: Lonkat: A/A, kyynärät & selkä: terveet, polvet: terveet, vasemmassa hieman rosoisempi pää, johon Nita syö kuuriluontoisesti lisäravinteena nivelöljyä, joten ei pitäisi oireilla tulevaisuudessakaan.
Harrastaa: Agilityä, tokoa omaksi iloksi ja match show:ssa käydään jos lähellä sattuu olemaan. Lisäksi Nita toimii reippaana pyörälenkkikaverina ja vanhempieni kanssa myös juoksulenkkikirittäjänä, unohtamatta ansioitunutta päiväuniseurana toimimista kenen tahansa sohvalla makaavan kanssa.
Saavutuksia:
-Useita nollia ja sijoituksia agilityn möllikisoissa
-Virallisista 3x LUVA --> SERT & siirto 2-luokkaan
-Maksi-2 -luokasta 2x LUVA
-Agirotu 2013 maksi 1-luokassa sij. 2/59, sekä useita yliaikanollia ja sijoituksia niin 1- kuin 2-luokassakin.
-Jämsän Seudun Palveluskoiraharrastajat ry:n Vuoden Agilitykoira 2012 & 2013.
-Möllitokoista ja mätsäreistä niinikään sijoituksia, mm. BIS3, BIS1, ALO1 165p sij. 3.

Nita on suloinen ja kultainen pikkuneiti, jonka mielestä rapsutuksia ja ruokaa ei voi koskaan saada tarpeeksi. Se on hyvin viisas, kuuliainen ja todella helppo koira, joka viihtyy niin reissun päällä kuin kotonakin.
Lisää Nitasta voit lukea täältä.

Kuvia Nitasta | Nita agi.fi :ssä