lauantai 31. toukokuuta 2014

Kiitoa kirkkain silmin kaatosateesta huolimatta

Nyt (tai oikeastaan jo viikko sitten) on eläintieteen kenttäkurssi onnellisesti takana, ihan mahtava viikko olikin! Ohjelmassa oli kaksi linturetkeä, nisäkäsretki Liperin takametsiin sekä myyränpyydystyspäivä ja ötököidenpyydystyspäivä. Sain oppia taas ihan valtavasti uusia asioita - en esim. tiennyt ennen, että hirven jäljistä ja ulosteista voi päätellä sen sukupuolen ja iän - ja pitää pikkulintuja kädessä lintujen rengastusasemalla! Hihii ne oli söpöjä :)) Oli muuten ihan outoa olla kotona kahdestaan ilman Nitaa.
Turdus iliacus
Sunnuntaina tultiin Jämsään kesälomalle. Kauaa en ehtinyt koirakultien seurasta nauttia :( koska lähdin maanantai-iltapäivänä vahtimaan siskon lapsia Vantaalle. Keskiviikko meni leipoessa ja pikkujuhannusta viettäessä, ja torstaina koittikin kauan odotettu, meidän agilityporukan itse järkkäämä mölliagility!
Päivä alkoi meillä klo 12, kun pidettiin Evien kanssa uusille kesän alkeiskurssilaisille hallittavuustesti. Sää oli ihan kamala, vettä satoi kaatamalla ja tuuli kylmästi. Evie katseli ja leikitti tulevia alkeisryhmäläisiä ja Nita toimi häiriökoirana. Touhuiltiin pienen välimatkan päässä tokoa ja jotain temppuja ja hyvin meni, vaikka kyllä Nipsu vähän ihmetteli, miksi täällä kylmässä ja sateessa pitää pelleillä :D Mua huvitti suuresti, kun ensin oltiin tehty vähän tokoliikkeitä ja jossain vaiheessa pistin Nitan kiipeämään pk-esteitä. Se oli ihan onnessaan, silmät alkoi loistaa silleen "oi jes, täähän on asiaa!" :DD Testi meni kaikilla hyvin ja sen jälkeen siirryttiin agilitypäätyyn.
Kisaavien rata, tai ainakin suunnilleen sinne päin!
Viivi otti hienoja kuvia kisoissa, käykää tsekkaamassa ne muutkin täältä!
Möllit jäivät harmittavasti kovin pieniksi, oman seuran väen lisäksi paikalla oli tasan yksi ulkopaikkakuntalainen. Sää tietysti karsi osallistujia, mutta sillehän me ei mitään voida. Ja hauskaa meillä oli! Itse toimin kisoissa kuuluttajana sekä otin alussa ilmoittautumiset vastaan. Sekä mölli- että kisaavien radat olivat sään vuoksi aika helppoja ja ne tehtiin kahdesti, paremman tuloksen jäädessä voimaan. Nita teki molemmilla kierroksilla hienot nollat, Nemo ekalla kympin kun en kerennyt kääntää A:lta aidalle tarpeeksi nopeasti, joten tuli kielto. Tokalla kierroksella Nemo teki mun mielestä puhtaan radan, mutta tuloksissa luki vitonen joten voi olla että jotain tuli, en tiiä mitä. :D
Näillä tuloksilla Nita voitti kisaavien radan ja Nemo tuli toiseksi! Hihii, on ne ihania höppänöitä <3 Viimeisenä kisoissa oli vielä spurttisuora, jossa oli vain aitoja ja putkia ja ainoastaan aika ratkaisi, virheistä tuli lisäsekunteja. Hienosti meni sekin senioritiimiltä, vaikka ajat jäivätkin luonnollisesti paljon nuorempien koirien taakse.
Säästä huolimatta oli tosi kivaa! Aamulla kaatosadetta katsellessa ajattelin ääneen, että on tää koiraharrastus välillä ihan hullujen hommaa (johon Joona sanoi että sittenhän meitä on kaksi..), mutta on se vaan niin kivaa ettei osaa olla ilmankaan! Viisi tuntia meni siellä kentällä kaatosateessa, mutta ei se kyllä tuntunut siltä. Saatiinpa hyvää kokemusta kisojen järkkäämisestä vaikkei osallistujia paljon ollutkaan, tästä on hyvä jatkaa sitten seuraavien möllien suunnittelua :D
ei paljon keliolosuhteet haittaa tätä tyttöä, kun agility on kyseessä!
Höppänät ja pakollinen yhteispalkintoposeeraus <3
Eikä muuten voi kuin ihailla, kuinka reippaita Nemo ja Nita olivat. Ennen möllejä pelkäsin ensiksi, että tulee liian kuuma päivä eivätkä koirat jaksaisi liikkua, sitten pelkäsin että ne jäätyisivät siinä sateessa ja tuulessa. Vaan ei! Kumpikin lähti joka ikisellä kerralla autosta kentälle innoissaan ja hännät heiluen. Kumpikin teki jokaisen kolme rataa huolellisesti ja innolla, jokaisessa lähdössä silmät tapittivat kirkkaina ja iloisina mua, vasten piiskaavasta kaatosateesta huolimatta. Mun kullat <3 Ei ole NN-tiimi sokerista, eikä myöskään meidän agiporukka! Kiitos ja hyvä me!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti