sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Komm hier, eines kleines Lassiehund!

Kiitos otsikosta saksalaisvieraille, jotka ehtivät pennun illalla ja aamulla nähdä :-) Minulla on pikkuisesta lassiekoirasta tosi paljon kirjoitettavaa, mutta nyt aion kertoa ihan meidän ensimmäisistä yhteisistä päivistä. Myöhemmin tulen kyllä kirjoittamaan vähän pidemminkin pennun hankinnasta ja siitä, miksi valitsin juuri pitkäkarvaisen collien. Mutta lyhyesti (niille, jotka eivät muuta kautta vielä tiedä): se on uros, syntynyt 9.4. ja sen virallinen nimi on Irokon Riality Bites. Annoin sille nimeksi Halti, koska rakastan luontoa, siellä liikkumista sekä erityisesti Lappia. Niinpä ajattelin, että Halti voisi olla hyvä nimi ja se vei voiton, vaikka muitakin vaihtoehtoja oli.
Haltin kasvattaja asuu Jokioisissa, joten oli kätevää hakea pentu näin Jämsästä käsin, josta matkaa on kaksi tuntia suuntaansa. Neljän maissa iltapäivällä lähdettiin Joonan kanssa ajelemaan ja vastassa odotti hurja riiviölauma joka oli kasvanut tosi paljon siitä, kun käytiin niitä katsomassa pentujen ollessa viisiviikkoisia. Oli ihan uskomaton fiilis allekirjoittaa ensimmäistä kertaa elämässään sopimus koiran kaupasta - sanoinkin kasvattajalle lähtiessämme, etten varmasti ihan heti tajuakaan tätä todeksi, kun niin monta vuotta on saanut vain lykätä sitä asiaa mielestään, miettien että "se on sitten joskus, monen vuoden päästä." Ja nyt se vihdoin on siinä <3
Päästiin lähtemään kotimatkalle vähän ennen puolta yhdeksää, ja reissu venähti noin 20-30 minuuttia yli koska eksyttiin matkalla! xD Ei ollut navigaattoria ja kun normaalisti ajettaisiin Lempäälän kautta, päädyttiinkin takaisin ysitielle Sastamalan ja Nokian kautta, en tiedä käännyttiinkö liian aikaisin vai myöhään. Mutta ei se mitään, oli oikeastaan parempikin näin koska ajattelin, että puolessavälissä pysähdyttäisiin Lahdesjärven ABC:llä, mutta nyt päädyttiinkin Pirkkalaan ja se oli oikeasti paljon parempi paikka - Lahdesjärvellä menee tiet ihan vieressä, mutta Pirkkalan ABC:llä oli paljon rauhallista ruohoaluetta, jossa oli hyvä päästää pentu pihalle. 
Aluksi pentu vinkui mun sylissä, mutta isolle tielle päästyä se rauhoittui ja enimmäkseen nukkui. Just huoltoaseman pihalle kaarrettaessa se oksensi ja pissasi mun syliin, mutta oli viltti joten ei haitannut :) Kun laitettiin pentu nurmikolle, se istui ja katseli ylös silmät selällään "ooo wow missä mä oon", ja suostui juomaankin. Kotiin päästiin yhdentoista jälkeen illalla, oltiin se eka viikonloppu Joonan luona. En voinut viedä sitä meille heti ja meistä oli muutenkin parempi, että saisi rauhassa tutustua ensin meihin siellä ilman Nemoa ja Nitaa. Ei pikkupoikaa paljon jännittänyt, hienosti tuli pissat ulos ja meni rohkeasti katsomaan Joonan siskoa, joka tuli pihalle vastaan.  
Koska oli niin myöhä, ei annettu sen heti tavata Milkaa vaan kannettiin pentu suoraan Joonan huoneeseen, jossa nukuttiin lattialla levitetyssä sohvassa. Pentu söi reippaasti iltaruokansa ja sai sitten vielä pienen iltahepulin, leikki ihan onnessaan siinä sängyssä vaikka kello kävi puoltayötä :D Yön se nukkui meidän pääpuolessa, seinän ja sohvan välissä lattialla viltillä. Aluksi se vinkui vähän, mutta en tiedä oliko se ikävää vai sellaista "ota nyt se käsi pois" -yninää, koska pidin kättäni sen päällä. Pari kertaa se joi ja muuten yö meni hyvin, pentu heräs aamulla puoli kuudelta syömään mun hiuksia :D
Lauantai meni toisiimme tutustuessa ja pihaa ihmetellessä. Oli jotenkin hirveän vaikea sanoa sitä Haltiksi, koska se oli vielä siinä vaiheessa pennulle vain sana muiden joukossa, ja se oli tottunut reagoimaan pentu-sanaan. Mutta kyllä se pikkuhiljaa lähti tulemaan :D Tutustutettiin se myös Milkaan, Halti oli tosi reipas ja olisi halunnut leikkiä mutta Milka meni tuttuun tapaansa karkuun. Kyllä sitä kovasti kiinnosti ja häntä heilui, mutta ennen pitkää sitä alkoi aina ahdistaa joten annettiin sille mahdollisuus mennä toiseen huoneeseen turvaan.
Päivän aikana leikittiin, syötiin, nukuttiin päiväunia ja kierreltiin pihalla, isolla rantatontilla riitti paljon ihmeteltävää. Pentu kulki meidän mukana reippaasti ja iloisesti, uusia juttuja kuten maassa pystyssä törröttävää lapiota mentiin tutkimaan uteliaasti ja pissatusreissuilla ei jänskättänyt yhtään, vaikka tiellä meni ohi vaikka mitä - ensin mönkijä, sitten traktori ja jopa maitorekka! Halti ihastui narulelujen jälkeen vierivään vinkuleluun, joka oli sen mielestä tosi siisti juttu. Pentu on hirmu leikkisä ja ylipäätään älyttömän reipas, ei olisi uskonut että se oli vasta ekaa päivää poissa sisarustensa luota. Mutta se olikin ihan odotettavissa, Halti oli pentueensa rohkein :)
Toinen yö meni myös hyvin, tällä kertaa se nukkui jopa tunnin pidempään aamulla :D Aika pian aamupäivällä lähdettiinkin sitten meille. Vanhempani olivat lähteneet aamulla matkalle ja jättäneet koirat nukkumaan, joten minun oli aika lähteä koiravahdiksi (ja siivoamaan taloa), Joonan lähtiessä jo samana päivänä kotiin Joensuuhun kesätöiden vuoksi.
Tässä vaiheessa tajusin, että postaus on jo tällaisenaan ihan järkyttävän pitkä, joten taitaa olla paras kirjoittaa loput ekasta viikosta seuraavalla kerralla :D Ei tätä varmaan kukaan jaksa lukea, mutta en kyllä viitsi alkaa kirjoittaa uudestaankaan jotain tiivistettyä versiota. Eikä huolta, en aio jatkossa kirjoittaa ihan näin yksityiskohtaisesti jokaisesta Haltin päivästä :D Jos nyt nää ekat kuitenkin ois sellanen sallittu poikkeus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti