maanantai 28. heinäkuuta 2014

Ei missään taivas sinisemmin loista

Kummallista miten aina tuntuu ettei millään ehdi/jaksa kirjoittaa blogia kun olisi aikaakin, mutta kun aloittaa kymmenen jälkeen illalla, homma sujuukin tosi nopeasti :D Vähän juttua vielä meidän heinäkuun puolestavälistä, niin sitten alkaisi olla päiväkirja ajan tasalla - taas hetken.
Siinä se vihdoin on! Springeri-lehden valiopalstalla, siellä viimeisellä sivulla käyttövalioitten vieressä. Rakas Nemo <3 Oon siitä niin ylpeä.
 10. päivä tosiaan lähdin kohti Englantia, ja Joonan pitkien työpäivien vuoksi Halti meni matkan ajaksi hoitoon "mummolaansa" Joonan vanhemmille. Huoletta saattoi olla reissussa, kun tiesi pennun olevan hyvässä hoidossa. Touhuiltiin ensin yhdessä pihalla, jotta Halti väsyi ja lähdin niin, että se jäi nukkumaan - ajattelin että olisi parempi, jos pentu ei näkisi kun lähden. Kiltisti se siellä oli ollut, ei kuulemma ollut mitään ongelmia. Halti sopeutui hienosti ja oli varmasti tyytyväinen saadessaan temmeltää isolla pihalla ja pulikoida järvessä :) Vähän oli jo oppinut pysymään pihassa itsekseenkin vapaana ja oli totellut hyvin. Nemo ja Nita puolestaan olivat kotona veljeni hoidossa, mutta viimeisen yön seniorit viettivät tutussa koirahotellissa. 
<3
Angstinen Nemo
Meillä meni matka hyvin ja maanantaina Suomessa odotti kolme yli-iloista koiraa. Nemo ja Nita olivat taas ihan hepulissa kun haettiin ne, ja Haltikin ilahtui valtavasti kun menin hakemaan sen :) Kiltti pikkucollie on kuulemma tervetullut hoitoon jatkossakin, se vähän ihmettelikin kun piti lähteä :D Mutta hyvä oli että Halti oli nyt jo pienenä hoidossa, teki varmasti hyvääkin olla minusta erossa ja toivottavasti on sitten isompanakin yhtä helppo viera. Illalla tehtiin kotona pitkästä aikaa tottikset ja hienosti meni!
Podin vähän huonoa omatuntoa siitä, että tulin ja jätin koirani taas, kun tiistaina lähdin sitten pariksi päiväksi Helsinkiin kaverini Josen luo. Mutta kaikkein järkevintä oli ympätä nämä reissut peräkkäin, ja matkalle päästyä oli jo parempi mieli :) Tällä kertaa Halti jäi ihan meille kotiin vanhempieni kanssa, hyvin se oli ollut mutta ei kuulemma kauhean tottelevainen.. :D
Tämä on siltä edelliseltä mökkireissulta. Lisää meidän kesäisiä mökkitunnelmia on täällä.
<3
Torstaina 17. päivä palasin takaisin Keski-Suomeen ja otettiin koirien kanssa rennosti. Tosin käytiin siinä illalla Haltin kanssa turisteilemassa oman seuran järkkäämässä match show:ssa! Mun ei alunperin pitänyt edes mennä paikalle, enkä ollut lupautunut talkoilemaan kun en tiennyt missä päin Suomea silloin olisin. Vielä aamulla tuntui, etten jaksa liikkua illalla kotoa mihinkään, mutta pakko oli mennä moikkaamaan tuttuja! Halti olisi kuulemma saanut osallistuakin, mutta mentiin paikalle vasta tapahtuman ollessa käynnissä eikä se haitannut yhtään, me ehditään vielä mätsäreissä juosta :D Pentu oli tuttuun tapaansa oikein reipas ja tapasi muutaman uuden koirakaverinkin, sekä Evien tutun Keijo-pennun. Mätsärin jälkeen penskat pääsivät vähän leikkimään keskenään, ja pentupainit saivat seuraavana aamuna jatkoa.
Ystävyys on yhteinen keppi :>
Kaikki kuvat löytyy täältä.
Mentiin siis perjantaina aamupäivällä Evielle kylään, ja voi että oli kivaa! Ihanaa kun Haltilla on Jämsässäkin samanikäinen kaveri, nuo kyllä ymmärtävät toisiaan täydellisesti :') Käytiin lenkillä mukavalla metsätiellä ja Evielle palattua Halti sai tutustua kissanpentuun. Kiltisti se oli kisun kanssa, vaikka sitä olikin mukava vähän maistella ja jahdata, kun mirri lähti liikkeelle.
Illalla lähdettiin siskon ja koiralauman kanssa mökille saunaan. Täydellistä <3
tää on musta jotenkin tosi hauska kuva :D
Urpo Nemo taustalla. Halti kävi vähän järvessäkin. Voi kun mun pieni näyttää jo isolta!
Lauantaina 19.7. sitten palattiin kotiin Itä-Suomeen. Junamatka meni jälleen kerran hienosti, Nita ja Halti oli superfiksuja matkustajia! Kyllä kelpasi odotella pidemmän vaihtoajan Pieksämäen asemalla rauhallisesti nurmikolla makoilevien koirien kanssa :-) Nemon kanssa ei onnistuisi. Oli ihanaa tulla kotiin hyvällä mielellä, ja koiratkin vaikuttivat tyytyväisiltä; Haltin fiilis oli suunnilleen "Oi, pupu! Oi, rätti! Oi, lusikka! Nää kaikki mun lelut on odottaneet täällä jeejeeee 8DDD" ja kun oltiin illalla pihalla, Nita juoksi hepulissa rinkiä :DD On nää höppänät vaan ihania <3
Viime viikko eleltiin siis ihan normiarkea. Halti on treenannut tottista ja takapään käyttöä pesuvadilla, sekä leikkinyt naapurin Pepin kanssa, ja Nita on tokoillut ja temppuillut. Oon käynyt kahtena iltana peräkkäin mustikassa, tiistaina oltiin koko perheen voimin lähimetsässä. Nita lähinnä makoilee varvikossa napsien hyttysiä ja Halti palloilee siinä ympärillä, syö mustikoita ja leikkii kepeillä :D Hyvä että oppii jo nuoresta siihen, että metsässä voi myös vain olla aloillaan - voi olla tärkeää, kun sitten tulevaisuudessa tehdään koiran kanssa vaelluksia.
mikäs tässä chillaillessa
rento meno
mustikassa
Torstai-iltana päästiin Haltin kanssa Sarin ja hänen kaverinsa mukana treeneihin. Ensin Halti leikki Sarin kaverin kanssa, hienosti syttyi vieraan ihmisen kanssa! Lisäksi pentu teki luoksetuloa sekä perusasentoa ja siihen liittyen takapään hallintaa, pepun heittämistä viereen. Pesuvadin avulla ollaan aika paljon harjoiteltukin ihan tekniikkaa erikseen, muttei varsinaisesti yhdistetty perusasentoon. Nyt opin Sarilta tosi kätevän sormiotteen namin pitämiselle, ja Haltihan käytti takapäätään oikein mallikkaasti! Illalla lähdettiin vielä Sarille kylään ja myöhään menikin mukavia jutellessa, oli tosi kiva ilta :) Halti ja Raisa on kyllä tosi ällösöpöjä leikkiessä keskenään. On se onnekas pentu, kun saa nähdä äitiään usein :>
kesän ekat
ja mitä niistä tuli
Koska meni niin myöhään, perjantaina Halti olikin ihan väsynyt. Se ei ennen viikonloppua tuntunut juurikaan reagoivan helteisiin, mutta on viime päivinä ollut aika voipunut. Nitaan kuumuus vaikuttaa vielä voimakkaammin, se hakeutuu epätavallisesti sängyn alle nukkumaan eikä paljoa jaksa lenkkeillä. Rannalla käytiin neidin kanssa yhtenä päivänä, ja pitäisi taas tällä viikolla mennä. Nipsu-raukka ei oikein tajua mennä/viihdy parvekkeella, puinen alusta on siitä ilmeisesti vähän epämukava. Halti sen sijaan ottaa pitkiäkin päiväunia parvekkeella. Fiksu pentu.
Halti sai tällasen tuliaisen Cambridgesta! Makso vaan £ 4.50 ja ilmainen kaiverrus. Sininen erottuu hyvin turkin seasta. Eka pikkupentupanta jäikin Englannin-reissun aikana pieneksi, nyt on jo isompi käytössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti