tiistai 22. heinäkuuta 2014

Kesäilta ja koiranpentu

Reissuista palauduttu, hyvin meni niin Yhdistyneen kuningaskunnan kuin rakkaan kotimaammekin pääkaupungeissa. Viikonloppuna ehdin palautua myös kotiin Itä-Suomeen ja nyt ehtii jo vähän bloginkin eteen tehdä jotain. Jos nyt kuitenkin tapani mukaan jatkan siitä, mihin viimeksi jäin, niin luodaan katsaus siihen, mitä meille on tässä kuussa tapahtunut.
Taas mennään..
Keskiviikkona 2.7. Halti täytti 12 viikkoa ja kävi ensimmäisillä rokotuksillaan. Bussimatka meni taas kerran hienosti, oon niin iloinen kun kaupungin joukkoliikenne uudistui ja nyt pääsee bussilla ihan raviradan viereen, josta ei ole kummoinenkaan kävelymatka eläinlääkäriin, joka on raviradan takana tai collietreeneihin, jotka pidetään aina siinä parkkipaikalla. Lääkärissä meni myös hyvin, olin niiiiiin ylpeä mun hienosta, fiksusti käyttäytyvästä pennusta :-)
Halti odotti tosi kauniisti, rauhallisesti istuen omaa vuoroaan vaikka odotushuoneessa oli toinenkin pentu, joka koko ajan ulisi ja kiskoi Haltin luo. Kun tuli meidän vuoro ja saatiin siirtyä odottelemaan vastaanottohuoneeseen, lääkärillä vähän kesti tulla - Halti ei kuitenkaan hermostunut, vaan pisti rennosti pitkäkseen lattialle :D Kun itse rokotuksen aika sitten viimein tuli, jouduin kuorimaan nukahtaneen pennun pöydälle, jossa se sitten heräili kun lääkäri teki perustarkastuksen. Purenta, silmät, korvat, napa ja kivekset kunnossa, itse piikkiä Halti ei edes huomannut. Niin, ja painoa oli tasan 8 kiloa. 
Milkan älypeli
<3 Halti 5.7. 12 viikkoa 3 päivää
Torstaina 3.7. oli jälleen ohjelmassa collietokot. Nyt sattui kuitenkin samalle illalle ravit siihen raviradalle! Oltiin Haltin kanssa sen verran etuajassa paikalla, että päätin lähteä sen kanssa ihmettelemään heppoja - en oo itsekään koskaan aiemmin raveissa käynyt. Bussipysäkiltä kävellessä Halti vähän kummasteli kaikuvia kuulutuksia, mutta tottui siihen pian ja itse raveissa oli taas niin käsittämättömän hieno <3 Keskittyi upeasti minuun vaikka ohi meni muitakin koiria ja pentuja, eikä hepatkaan yhtään jännittäneet - isot eläimet ravasivat lähimmillään parin metrin päästä ohi, mutta penska vain repi aidan vieressä narupalloa onnessaan :>> Halti sai myös pienistä heppatytöistä paljon ihailijoita, joskin katsoin parhaaksi ottaa sen syliini kun keppihevosten hännät olivat vaarassa joutua pienen collieriiviön syömiksi.. 
Ensimmäinen yhteiskuva, vihdoin :D
Maailman paras NN-tiimi ja maailman paras aitta <3
Itse treeneistä ei sitten tullut kuitenkaan mitään; raviradan parkkipaikka täyttyi niin, että siirryimme koirapuiston parkkipaikalle mutta emme ehtineet tehdä kuin yhden kontaktiharjoituksen, kun taivas repesi. Tummat pilvet olivat tulleet ihan yhtäkkiä, ja kaatamalla on lievä ilmaus sille, kuinka paljon sitä vettä tuli.. Saatiin onneksi ihanalta Annilta kyyti kotiin asti, kastuttiin tosin jo siinä kun juostiin pihan poikki ovelle :D Sade ja ukkonen jatkui koko illan, mutta Halti ei tuntunut edes huomaavan sitä, kun se rankan päivän jälkeen vain nukkui.
Perjantaina 4.7. lähdettiin tosiaan sitten kohti Keski-Suomea näiden reissujen vuoksi, mutta iltapäivällä pääsin vielä väsyttämään Haltin meidän naapurin Pepin kanssa. Peppi on Haltia suunnilleen kuukauden vanhempi, mutta aika samaa kokoluokkaa kaverukset ovat :) Ja hyvin tulevat juttuun, näillä on aina villi meno tuossa takapihalla! :D 
Lisää pentupainia
 Ennen Englantiin lähtöäni ehdittiin nauttia ihanasta Suomen kesästä yhdessä. Lauantaina käytiin Joonan isovanhempien mökillä, jonne Joonan eno vaimoineen oli meidät kutsunut viettämään iltaa. Halti sai tietysti lähteä mukaan, ja ihana ilta vietettiinkin :) Syötiin, valokuvattiin, saunottiin, uitiin ja syötiin taas. Vaikka pentu onkin nyt itsenäistynyt aika paljon, uudessa paikassa huomasi että se turvaa paljon minuun ja hyvä niin. Jännää olikin uutta paikkaa tutkailla, penskan intoa ja uteliaisuutta on niin hauska katsella kun se kulkee heinikossa kuin paraskin tutkimusmatkailija :D Meidän ollessa saunassa se oli ollut kiltisti mökissä Mekun kanssa. 
Nää kuvat oli juuri sitä mitä hain. Anteeksi omakehu, mut täydellisyyttä <3
Lämmin, aurinkoinen kesäilta ja ikioma collienpentu - ei puutu mitään.
Sunnuntaina oli vuorossa vierailu Valkeakoskelle. Vanhempani olivat toisella mökillämme puuhommissa, joten lähdin käymään siellä - pitihän pentua päästä näyttämään tädille ja serkuille.. Oon kyllä niin tyytyväinen siihen, kuinka hyvin Halti on alusta asti matkustanut. Nytkin se aluksi katseli autossa ympärilleen, oltaisiinko kohta perillä, mutta kun matka jatkui, kävi nukkumaan ja nukkui siihen asti kunnes pysähdyttiin. Mökillä tutustuttiin pihapiiriin ja rantaan, mutta aika pian lähdettiin äidin ja iskän kanssa käymään keskustassa jätskillä. Käveltiin myös kanavarantaa pitkin ja Halti oli jälleen kerran fiksu pentu, loppuvaiheessa myös siinä määrin väsynyt pentu, että kannoin sen autolle.
Halti tapasi luonnollisesti myös serkkuni koiran Nallin ja oli ihan reipas, tosin Nalli oli aika raju leikeissään. Mutta kunhan pieni lassie tuosta kasvaa, on siitäkin tollerille vastusta :) Hyvät kaverit niistä tulee. Katsu leikittikin pentua vähän ja hienosti kiskoi lelua! Täytyy muistaa nyt, että muutkin ihmiset leikittävät sitä enkä vain minä. Halti seurasi tarkkana kuinka Nalli nouti keppiä järvestä ja luiskahtipa penska itsekin puolivahingossa järveen rantakiveltä, mutta räpisteli itse takaisin rantaan :) Kiva reissu oli.
Maanantaina sitten lähdimme tähän meidän lähimökillemme, äidin ja koirien kanssa yöksi. Olinkin ekaa ja vamaan vikaa kertaa tänä kesänä yötä mökillä, voi että kun siellä tekisi mieli olla enemmänkin mutta ei vain tule enää lähdettyä :( Ens kesänä on pakko kyllä asua siellä joku viikko putkeen, niin pääsisi melomaankin!
Ihanaa meillä oli. Kävin kaikkien kolmen koiran kanssa yhdessä lenkillä ja pihaan palattuamme Nita oli niin hyvällä tuulella, että sai hepulin ja yritti jopa vähän haastaa Haltia leikkiin! Jää alkaa siis murtua, toivottavasti nuo innostuisivat tulevaisuudessa yhdessä leikkimään :) 
Nita innoissaan, Halti ei ymmärtänyt että nyt tuo sitten haluaakin leikkiä..
Nemo kulta <3
 On tuo pentu vaan ihana. Se oli niin hieno siellä eläinlääkärissä ja raveissa, ja se kävi kolmen päivän sisällä kolmella eri mökillä, ollen joka paikassa kuin kotonaan - osaa keskittyä minuun, mutta on utelias ja rohkea, ja toisaalta osaa myös rauhoittua nukkumaan kaikkialla. Toivottavasti se on isonakin sellainen, sillä juuri tuollaisen koiran tahdon - sellaisen, jonka voi ottaa minne vain, kuten Nitankin. 
Rakastan niin kovin paljon <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti