sunnuntai 10. elokuuta 2014

Aurinko selkää polttaa

Viime viikon perjantaina Halti pääsi viettämään Raisan kanssa äiti-poika -laatuaikaa, kun mentiin Sarin ja koirien kanssa uimaan. Tätä ennen käväistiin kuitenkin koulutuskentällä tekemässä Haltille sen elämän ensimmäinen jälki! Innostuin (tästäkin..) lajista nyt kesällä, kun sain tutustua siihen ihan omakohtaisesti silloin kesäkuun alussa. Teki mieli kokeilla sitä Haltillekin, mutta tahdoin ekalle kerralle kokeneemman ihmisen mukaan opastamaan :D Vaikka olinkin silloin kesäkuussa jo yhden jäljen tehnyt.
Tein jäljen itse, nurmikolle tenniskentän viereen. Siitä piti tulla vähän pidempi, mutta kun namit loppuivat kesken, pituutta tuli ehkä 20-30 m? (Oon todella huono arvioimaan välimatkoja ja määriä, nimim. lyhyt matikka.) Annettiin jäljen vanheta jotain 15 minuuttia ja sitten Halti pääsi tutustumaan uuteen lajiin! Hyvin se meni, Halti seuraili jälkeä innoissaan ja ihan huolellisesti, eivätkä joihinkin nakkeihin pesiytyneet muurahaisetkaan haitanneet (: Ei reagoinut yhtään vähän matkaan päässä mäiskiviin tennismailoihin tai laukausta muistuttavaan pamaukseen, joka kuului myös jäljen aikana, vaan keskittyi loistavasti! Halti olisi jatkanut jälkeä vielä sen päätyttyäkin :D Kiitos siis Sarille avusta, eiköhän me näillä eväillä uskalleta itsekin ruveta jälkiä tekemään :>
Saria lainaten: Harvinainen itäsuomalainen lammikkonorppa nuoren kuuttinsa kanssa. Tulevana biologina annoin tälle lajille tieteellisen nimen Irokus tricolorus.
Mun pikkunen ui ihan oikeasti! Taitava <3
Kun jälki oli tehty, ajelimme kivalle pienelle lammelle uimaan! Näillä helteillä veteen pulahtaminen on kyllä ihanaa <3 Heiteltiin koirille palloa ja keppejä veteen ja minun pikkuinen oppi uimaan! On Halti toki saanut kosketusta veteen aiemminkin, mutta nyt oli ensimmäinen kerta kun se ihan ui vähän pidempiäkin matkoja. Pentu tuli reippaasti minun ja Raisan perässä veteen, ui syliini ja haki palloakin! Ihanaa, ehkäpä mä nyt Haltista saan uivan koiran seurakseni :') Pulahdin lampeen itsekin ja pääsin noutamaan liian kauas ajelehtineen tennispallon :D Oli huippukiva iltapäivä, kiitos!
Ällösöpöjä olioita, nuo kaksi leikkiessään.
Viikonloppu oli muutenkin mukava. Lauantaina Halti sai uuden ystävän, kun vierailtiin pari viikkoa nuoremman Micke-collienpennun luona. Tältä reissulta ei valitettavasti ole kuvia, mutta eiköhän niitäkin joskus toisen kerran saada; varmasti nimittäin nähdään uudestaankin, pojat tulivat niin hyvin toimeen keskenään! Olivat ne kyllä ihan erinäköisiä keskenään, niin erityyppisiä. Sunnuntaina taas olin katsomassa tokokoetta ja kuvailemassa tuttuja, hieno Raisa sai ykköstuloksen :>
Maanantaina minun kesälomani loppui, kun kasvitieteen kenttäkurssi alkoi. Oli aika hassua ajatella olevansa "koulussa", kun helteet vielä jatkuivat ja retkipäivän jälkeen sai jäädä rannalle uimaan. Mutta eipä sitä oikein opiskeluna osaa ajatella, ja taatusti voittaa luentosalissa istumisen! Joona oli edelleen töissä, mutta onneksi koirien ei tarvinnut olla sitä kahdeksaa tuntia keskenään; naapurini, jolla on Haltin kaveri Peppi-kultsu, kävi ulkoiluttamassa Nitan ja Haltin iltapäivisin. Siitä oli kyllä iso apu, kiitos Miina! Kiltisti olivat koirat kuulemma olleet, mitään ääntelyä ei ole kuulunut ja kävelevät ilmeisesti muidenkin kuin minun kanssa nätisti hihnassa :-)
Halti the koipieläin kojootti :D Juokseva lassie näyttää tällä hetkellä lähinnä sakaalilta, mutta noilla jaloilla pääsee jo tosi lujaa!
Torstaina käytiin taas collieporukan tokotreeneissä ja tehtiin perusasentoa, luoksetuloa ja leikittiin. Täytyy nyt opetella ihan oikeasti käyttämään kahden lelun leikkiä, se toimi tosi hyvin! Stressaan tuota leikkimistä hirveästi, kun mulla ei ole ikinä ollut lelulla palkkautuvaa koiraa, joten pelkään vähän osaanko leikittää Haltia oikein ja entä jos pilaankin koko jutun :D Mutta ehkä en, onneksi on hyvät tukijoukot! Halti odotti myös hienosti hihnalla kiinni auton vetokoukussa, eikä kitissyt :)) Kivaa oli treeneissä; lähtiessä mietin, olinko ihan tyhmä kun lupauduin menemään koska kaikkea muutakin olis pitänyt tehdä, mutta onneksi lähdin! Koiratreeneissä saa nollata päänsä niin hyvin, koska ei voi keskittyä kuin siihen omaan tekemiseen. Parasta.
Nipsu kulta <3
Hiekkanaama <3
Viikonlopuksi lähdimme kotiin Keski-Suomeen käymään, ohjelmassa oli mm. sukujuhlat ja tavaroiden haalimista ekologian kenttäkurssille. WDS jäi minulta valitettavasti väliin, vaikka olisi se varmasti ollut upea kokemus! Nyt ei vain aika ja rahat riittäneet junalippuihin ja sisäänpääsyyn. Ainoa päivä, jolloin olisin päässyt, oli lauantai eikä silloin ollut mitään itseäni kiinnostavia rotuja, joten olisin mennyt sinne vain shoppailemaan - aika kallis shoppailureissu! Hyvinkään colliekonferenssiinkaan en olisi pystynyt itseäni järkkäämään. No, syksyllä tai talvella sitten pääsen koiranäyttelyyn törsäämään ja luotan siihen, että Maailmannäyttely tulee vielä kolmannenkin kerran minun elinaikanani Suomeen :D
//edit: pakko lisätä, että Halti on nyt sukua julkkikselle! Haldirin kaunis, täällä Joensuussa asusteleva serkkutyttö Jade on tuore JWW-14! :>
Elokuun ekana viikonloppuna saapui myös uusin hankintani: kevythäkki! Ostin alesta ja se on hieno. Mukana tuli jopa alusta sinne.
Yritin ottaa Haltista myös sellaista kuvaa, jossa se kurkistaa takajaloillaan kattoluukusta. Sellainen onnistui ekana iltana puhelimella, mutta kameran kanssa enää ei..
Nipsu tykkäsi häkistä myös, se meni sinne illalla nukkumaankin! :D Ja on sen verran iso, että se ja Nemo mahtuvat seisomaan sisällä ihan suorassa.
Seuraavat kaksi viikkoa vietän siis kenttäkurssilla Ilomantsin korvessa tutkimusasemalla, joskin tulen välissä viikonlopuksi kotiin. Koirien kanssa touhuaminen jää siis pienelle tauolle, mutta voi olla että innostun tänne jotain raapustelemaan illan vapaa-aikoina :-)
Äiti minä hyppään sinun päällesi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti