maanantai 4. elokuuta 2014

Möllitokossa!

Heinäkuun viimeisenä sunnuntaina hyppäsin koirien kanssa puolenpäivän jälkeen bussiin ja ajelimme Poks-hallille, jossa vietimme mukavan päivän tokon merkeissä. Meidän collietreeniporukkamme nimittäin järjesti yhteistyössä SCY:n Savo-Karjalan alaosaston ja Poksin kanssa möllitokon! Osallistuin luonnollisesti järjestelyihin itsekin ja ilmoitin kannatuksen ja huvin vuoksi Nitankin mukaan :D Haltikin lähti matkaan hengailemaan ja haistelemaan tunnelmia.
Päivä oli kokonaisuudessaan oikein onnistunut, tapahtumaa kiiteltiin kovasti ja toivottiin tällaista jatkossakin. Saimmekin huimasti osanottajia, yhteensä muistaakseni 17 koirakkoa! Nitan osuus päivästä oli myös oikein onnistunut. Mehän ollaan siis oltu möllitokossa viimeksi melkein kolme vuotta sitten, eikä varsinaisesti olla enää sen jälkeen kisanomaisesti treenattukaan. Jotain liikkeitä sillä viikolla tosin tein Nipsun kanssa, ja hyvin se kyllä muistaa tokojutut! Hallille päästyämme palautin vain vielä estehypyn koiran mieleen, ja se oli ihan fiiliksissä päästessään hyppimään :D Ennen omaa suoritusta virittelin sitä myös A-esteellä ja voi että toinen ilahtui - agilityä, jee!
Myös minulla oli tosi hyvä fiilis koetilanteessa! Vähän kyllä jännitti, mutta kehässä olin mielestäni iloinen ja tehtiin meidän näköinen suoritus. Sai palkata koiraa liikkeiden välissä kuten teinkin, ja muistin ottaa Nitan aina kuulolle ennen valmis-sanaa :) Tuomarina kisoissa oli Susanna Maksimainen joka oli tosi mukava! Tällainen oli meidän suoritus hänen mielestään:
Luoksepäästävyys: 10
Nita istui hienosti sivulla, antoi nätisti silittää eikä liikehtinyt.
Paikalla makaaminen: 10
Melko pian kun koirat oltiin jätetty, viereinen uroskoira lähti haistelemaan Nitan takamusta. Vähän siellä ohjaajarivissä kuumotti, mutta Nita makasi ihan hievahtamatta! Ei kääntynyt edes katsomaan taakseen :o Kyllä Nipsulla meni korvat luimuun ja ilmeestä näki että nyt ahdistaa, mutta kun äiti sanoi paikka niin se on paikka.. Tuomari kommentoi liikkeen lopuksi, että olisi rokottanut jostain kaksoiskäskystä (en tiiä yhtään, mikä se ois ollut, ehkä se kun annoin pienen käsimerkin ettei ennakoi istumaannousua), mutta koska Nita pysyi niin hyvin, antaa kympin. "Koiralla on rautaiset hermot! Harvaa kestää tuota, että kaveri tulee haistelemaan."
Seuraaminen hihnassa: 9
Perus Nitaseuraamista, se vain käveli mun vierellä kuten aina :D En tajua miten sellaisesta voi antaa ysin, mutta kuulemma kun koira kulkee mukana, se on riittävä.
Seuraaminen vapaana: 9
Sama juttu kuin edellisessä. 
No, onhan se näköjään ainakin tässä kuvassa ihan iloinen ja jopa pitää kontaktia :D
Tää on jo sit enemmän Nitan seuraamista, tai siis kävelyä rinnalla.
Liikkeestä maahanmeno: 8
Muuten hyvä, mutta jouduin antamaan kaksoiskäskyn kun Nipsu ei meinannutkaan mennä maahan :o Outoa, mutta meni sitten toisella käskyllä.
Luoksetulo: 10
Meidän vahvin liike, ihan odotettu! Tuomarin sanoin: "Se oli oikein kaunis, täydellinen suoritus."
Hii jee saa juosta!!
Edestä takakautta perusasentoon.
Liikkeestä seisominen: 7,5
Taisin antaa myös käsimerkin varmistuksena, jäi vähän vinoon ja ennakoi istumisen.
Estehyppy: 0
Oho, kävipä hassusti! Yleensä Nita siis hyppää hypyssä itsestäni katsottuna ennemmin oikealle, mutta nyt se kaarsikin vasemmalle ja meni haistelemaan jotain hypyn vieressä olevaa hajua. Meni siis nollille, koska ohitti estelinjan. No, aina voi näköjään sattua kaikkea :D
Kokonaisvaikutus: 10
Tuomari kommentoi, että Nita on tosi ihana ja meidän tekeminen oli kivan näköistä ja iloista. Hienosti kuulemma tsemppasin koiraa helteessä ja se paikkamakuu sai erityistä plussaa :>
<3
Nämä oli meidän ekat möllit, joissa tehtiin kaikki liikkeet. Pisteitä kertyi 165, mikä oli siis ykköstulos! Sijoituttiin kolmansiksi, Haltin hieno Raisa-äippä voitti alokasluokan <3 Nita sai lisäksi tuomarilta erityistsemppipalkinnon, kun pysyi niin hienosti siellä paikallamakuussa. Hän taisi tykätä Nitasta muutenkin, kun tuli alokasluokan palkintojenjaon jälkeen silittelemään Nitaa ja kysyi, saako sille antaa mokkapalaa ja kai se saa nukkua sängyssä :D Toki saa, molempia. Maailman ihanin ihmisiä ihastuttava pikku Nipsu <3
Haltin osio päivästä, hengailu hallissa ja leikkiminen, sujui niin ikään upeasti! Treenikaveritkin ihastelivat, kuinka kauniisti pentu odotteli Nitan kanssa hallissa kiinni tolpassa. Siellä ne vain makoilivat, nukkuivatkin, vaikka ihan vieressä ihmiset treenasivat ja leikittivät koiriaan. Leikitin itsekin Haltia välillä ja hienosti sujui edelleen, ei häiritse yhtään toiset koirat tai ihmiset ja narussa roikutaan raivolla! Se on kyllä todellakin täyspäinen pentu, palikat kuupassa kohdallaan enkä voisi olla Haltiin tyytyväisempi <3 Voi kun se nyt ottaisi jatkossakin Nitasta mallia ja kasvaisi yhtä rauhalliseksi odottelijaksi :') Nipsu on niiiiin helppo kun se ei huuda toisten treenatessa ja voi kisoissakin odottaa ihan vaan hihnalla kiinnitettynä Nemon häkin seinään.
Meillä oli tosi hyvät palkinnot mölleissä! Nita voitti itselleen puruluita ja Haltille taas yhden narulelun.
tähän malliin (:
Onnistunut päivä oli siis ja jäi hyvä mieli! Annille suuri kiitos Nitan kuvista, musta oli ihanaa kuinka niistä välittyy se iloisuus mitä meidän tekemisessä todella taisi olla - hiiteen joku kisajännitys! :D Nyt tuli taas sellainen olo, että toko on oikeastaan ihan mukavaa (tai tietysti se on nyt Haltia kouluttaessa ollut mukavaa, mutta noin muuten). En ole siis tainnut saada siitä viime kesän tokokokeesta Nemon kanssa ihan kamalia traumoja. Alokasluokan liikkeet on oikeastaan tosi yksinkertaiset ja ne on nopeasti ohi. Jos mä pystyn opettamaan ne Nitalle niin, että se vois periaatteessa saada ykköstuloksen, ehkä mä osaan opettaa ne Haltillekin?   
Käykää muuten ihmeessä katsomassa muitakin Annin ottamia kuvia! Itse olin rasisti ja kuvailin lähinnä collieita, joten eivät ole ainakaan toistaiseksi esillä muualla kuin fb-ryhmässä.
Halti pääsikin sitten taas seuraavana torstaina collietreeneihin tokoilemaan! Se on kyllä sitkeä sissi, samana päivänä puolenpäivän aikoihin nimittäin käytiin toisilla rokotuksilla. Painoa 11 kg ja reipas penska oli taas :> Koska oli niin aurinkoinen ilma ja bussien välillä oli pidempi vaihtoaika, käytiin vielä keskustassa jätskillä (vadelmasorbetti maistui molemmille!) ja saatiin moikata vossikan heppaa. Aluksi Halti ei oikein tajunnut sitä, mutta kun otin sen syliini jotta pentu saisi haistella hevosen päätä, tajusi kyllä ja oli vähän ihmeissään. Kun laskin Haltin maahan, sillä oli suupielet hymyssä ja korvat päätä myöten eli vähän jännitti, mutta häntä heilui kuitenkin koko ajan :) Kivaa, tällainenkin uusi kokemus!
Mutta niin, hyvin siis jaksoi vielä illalla treeneissä :D Siellä me leikittiin, tehtiin vauhtiluoksetulo ja harjoiteltiin perusasentoa ja siihen pyörähtämistä. Hyvin meni, pennun kouluttaminen on kyllä ihanaa! <3 Silmät loistaen se tarjoaa tekemistä ja on ihan huvittavaa, kuinka täpinöissään toinen on - mamma, kyllä mä osaan, mä yritän, ai näinkö? Jes, nakki, osasin! 
Nitakin osasi!
Viikonloppuna Halti pääsi mm. tekemään jälkeä ensimmäistä kertaa sekä uimaan ja tapaamaan kavereita, mutta jottei (tämäkin) postaus venyisi liikaa, siitä lisää ensi kerralla!
PS. Tajusin että tykkään tuosta uudesta bannerista aika paljon! Kannatti vääntää sitä viime viikolla yksi kokonainen päivä, siitä tuli sittenkin hieno :D

4 kommenttia:

 1. Hyvä Nita ja hieno Halti! :) Kiva banneri, millä tota väkästelit? Mekin tarttettais jotain uutta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii kiitos! :-) Ja kiva kun tykkäät, mäkin ihan yllätyin kuinka hyvä siitä loppujen lopuksi tuli. Ihan PhotoScapella väänsin, sillä ainoalla ohjelmalla mikä mulla on :D Tein erillisen taustan johon liitin päälle nuo kuvat ja reunoja yritin häivyttää parhaani mukaan, että eri kuvat sulautuisivat edes jotenkin yhteen. Haluutko että yritän jotain samankaltaista Nallista?

   Poista
 2. Hmm.. joo koitan ensin ite saanko mitään aikaiseksi :)

  VastaaPoista