perjantai 22. maaliskuuta 2013

Talvi = ihanaa! Treenifiilis = katossa!

Jäällä oli kivaa!! Lauantaiaamuna siis pakkauduimme koirien kanssa autoon ja suuntasimme mökille. Autolta rantaan kulkeminen oli aikamoista rämpimistä, mutta jäällä oli onneksi vähemmän lunta. Hiihdettiin/käveltiin/juostiin vastarannalle jossa tehtiin nuotio ja syötiin eväät ja kivaa oli :) En mä nyt sen kummemmin osaa siitä kertoa, kuin että kaikilla oli hauskaa ja koirat nautti saadessaan juosta vapaina. Takaisin tullessa Nemolla ja Nitalla alkoi jo vähän vauhti hiipua, Nemolla lähinnä tassuihin takertuvien lumipaakkujen takia. Nitan luulen vähän väsyneen, mutta neiti itse taisi olla lähinnä sitä mieltä, että puolikkaana karjakoirana hän vain jää odottamaan, että loputkin tulevat perässä.. :D

koirillekin oli eväät (puruluut) mukana.
Sunnuntai-iltana oltiin taas jatkoryhmän kanssa treenaamassa. Päällimmäisenä mieleen jäi tällainen :DDD -fiilis, oli hauskaa mutta oltiin kyllä ihan hukassa. Tai minä olin, koirat kyllä oli hienosti mukana ja teki tosi hyvin. En jotenkin keskittynyt tekemiseen (!!taaskaan) ja sitten olinkin myöhässä ja ohjaus varmaan ihan kaameaa (enkä kyllä varmasti muistanut tarkkailla, kumartelinko vai en..). Tai ehkä mun oma tekemät radat vaan oli niin huonoja ettei oikein onnistunut :DD Mutta molemmat teki kepit tosi hienosti! Nita pomppi pitkästä aikaa huippuvauhdilla -ehkä sitä tuli A:lta niin hyvin?- ja Nemo meni tosi hyvin ilman käsiapua, loistavaa!


oon oikeesti aika yllättyneen ylpeä siitä että onnistuin saamaan Ninjasta näin hienoja kuvia :o


liito-orava :D
Tällä viikolla onkin sitten totuteltu uudenlaiseen päivärytmiin. Täytyy myöntää, että maanantaina oli jokseenkin outoa jäädä kotiin, enkä mä sitten kauheasti noita koulujuttuja saanutkaan tehtyä :D Mutta nyt se eka tehtävä jo onneks etenee ihan kivasti. Tiistaina lähdin Apulle Jyväskylään ja tulin vasta keskiviikkoiltana, niin mitään ihmeempiä ei alkuviikosta ole tapahtunut. Paitsi että ruoka vaihtui; Nutra Nuggetsin maahantuonti loppuu ja viimeisen säkin loputtua NN-tiimi siirtyi kokonaan Jahti & Vahti Extra Energiaan. Hyvin maistuu :)Nita tutkii jännää jäärengasta.

odotellaan lauman loppupäätä..
Mutta hei! Eilen toteutin lupaukseni ja kävin Nemon kanssa treenaamassa! Siellä läheisen pikkujärven jäällä. Liikkeestä seisomista ollaan harjoiteltu kotona takapalkalla ja koirahan on alkanut jopa tajuta hommaa. Tänään tarkoituksena oli vahvistella sitä ja tehdä perusjuttuja, ehkä palautella noutoakin mieleen. Aloitettiin seuraamisella joka meni tosi hyvin. Innokasta ja iloista, välillä Nemo jopa painoi jalkaa vasten! Minun pikku poikittajani, mitäs tämä on? Lumi tietysti asetti omat haasteensa. Käännökset sujui hyvin, koira pysyi hienosti mukana ja lumeen jäävistä jäljistä oli kätevä liikkeen loputtua tarkistaa, oliko kulmat suoria.

kauneus <3


Sitten vähän luoksaria. Nemo(kin) huomautti mulle, että ääntä pitäis käyttää enemmän ja päätti varmuuden vuoksi tulla luo jo ennen käskyä heti kun käännyin paikalleni. Muilla toistoilla meni tosi hienosti ja ryntäsi ihan täysillä luo :D Liikkeestä seisomista tehtiin namikupilla. Ryökäle pääsi varastamaan palkan kiposta muutaman kerran ennen kuin oltiin lähdetty seuraamaan, siinä mielessä avustaja ois ihan kätevä. Ja toki sille koiralle vois tietenkin selkiyttää, että "hyvä" ei ole sama kuin "vapaa" (=palkka).. :-D Hyvin kuitenkin meni, vähän valui alussa mutta loppua kohden parani hurjasti ja vitsit punavalkoinen oli päheenä aina kun sai juosta palkalle! Toivoa ei siis ole menetetty, kyllä se sen vielä oppii :>Mitähän mä sanoisin noudosta. Meidän ikivanha risa kapula on ensinnäkin hukassa, joten otin omatekoisen patukan (täytetty koiranluun muotoinen penaali) ja varalta riistapukinkin mukaan, noutohommat taitaa pihan keppileikkejä lukuunottamatta olla kesän taipparitreenien jälkeen tyystin jääneet pois. Tajusin myös sellaisen karmean asian, että en muista, oonko pyytänyt Nemoa palauttamaan eteen vai suoraan sivulle. En sitten oikein tiennyt, kumpaa vahvistan kun ne noudotkin vähän oli mitä oli. Nemo nimittäin otti patukan leluna ja pureskeli sitä aika paljon, eikä ne tuonnitkaan ihan suoraviivaisia olleet. Mutta me sitten leikittiin sillä ja koira oli onnessaan; vaikka ei kyseistä lelua taida enää voida mukaan ottaa. Siihen on penaaliajoilta jäänyt tussia kankaan sisäpintaan, ja lumessa se sitten levisi kivasti, enkä halua että Nemo saa stabilomyrkytyksen :--D Tiivistetysti itse noudon tilanne on siis se, että Nemo noutaa vielä toistaiseksi suoraan heitosta, pureskelee ajoittain ja en muista, palauttaako se sivulle vai eteen :D Kaipa se suoraan eteen voisi olla helpompi. Ja mun varmaan tarvii ostaa uusi noutokapula, vaikka en kyllä tiedä päästäänkö me ikinä avoon asti, jos nyt edes päästään ylipäätään kisoihin :DMutta kipinä sai taas lisää tuulta alleen, treenit oli ihanat! Nemo oli koko ajan irti eikä sille tullut mieleenkään karata mun luota, se oli koko ajan ihanalla tehdääntehdään -fiiliksellä ja työskenteli tosi hyvin myös palkatta. On se kaikesta ajoittaisesta rasittavuudestaan huolimatta vaan aika mukava luppakorva :> Maailman paras spanieli!
vauhtiluoksarin mallia reissulla

PS. en oikein tiedä, tykkäänkö tästä ulkoasusta vai en :D Meneehän se nyt ainakin väliaikaisena, harmittaa vaan kun kuvat tulee niin pieninä. Loput jääkuvat viikonlopulta löytyy muuten täältä!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti