tiistai 6. elokuuta 2013

Heinäkuun treenejä, hot spottia ja hiivatulehdusta

Voin sanoo että mun reaktio oli aika wtf fail kun tajusin tänään että oon mennyt julkaisemaan luonnoksen sen sijaan että oon painanut Tallenna. No, onneks tossa nyt ei mitään ihmeempiä ollutkaan mutta jospa nyt kuitenkin kirjoitetaan ihan oikeasti.. Tunnustan, minä vaan tykkään kirjotella seuraavien postausten juttuja ylös ranskalaisin viivoin, kun en muuten varmaan muistais kaikkea :D
Ninja tuli meille hoitoon täksi viikoksi.
Mutta joo, voisin vähän muistella meidän heinäkuisia agilityharkkoja. 15.7. Kaitsu ei päässyt paikalle, mutta tehtiin sitten itseksemme tosi kivoja, pitkiä ratoja. Ihan täysillä seitsemän metrin esteväleillä ja treenit meni tosi hyvin! Nita sai pitkästä aikaa radalla vauhtihepulit ja oli hullun hieno. En mä joka välissä mukaan kerennyt mutta sen kanssa onkin tärkeintä, että hauskuus pysyy yllä. Kepit meni ihan raivolla ja kaikki toimi :) Pitää vaan siinä pujottelussa jatkossa ottaa huomioon, että en vie kättä koiraa vastaan ja "hae" sitä kiertoon vaan vain vedätän koko ajan. Nemo meni myös aika hienosti! Vauhtia oli ja koira kivasti kuulolla. Tarkkailin radalla sen menoa ja liikkumista, mutta niska ei tuntunut kaikeksi onneksi vaivaavan millään lailla. (Ja jos olisi, en olisi sitä kyllä treeneihin ottanutkaan.) Pätevä spanieli, vaikka minä olinkin ihan myöhässä aina.


Sitten viime viikon maanantaina Kaitsukin oli paikalla. Keli oli tosi hiostava eikä Nitalla ollut juurikaan vauhtia. Radat oli kuitenkin kivoja ja saatiin onnistumisia :) Nemo taas oli mielettömän upea! Kaitsu kommentoi vikaa rataa "täydelliseksi ohjaukseksi" ja oikeasti, kaikki toimi! Niistä treeneistä en oikein muuta muistakaan, oli niin hyvät :D Treenikuvia ei nyt oikein oo niin täytän tätä postausta viikonlopun mökkikuvilla.
Nemo liukastui rantakalliolta järveen..
ja olis halunnut lähteä mukaan soutelemaan muttei päässyt.
Viime viikolla saatiin myös nähdä kavereita pitkästä aikaa, kun Emmi ja Roni-cavalier kävivät meillä. Nemo on nähnyt Ronin viimeksi pikaisesti Jämsän näyttelyssä, Nita varmaan viime kesänä tai aiemmin. Se komensikin Ronia aluksi aika lailla, mutta taisi sitten muistaa että tämähän oli mun kaveri. Käytiin metsässä lenkillä ja oli kivaa :D Päivän päätteeksi saatoin Emmin kaupalle ja pitelin sillä aikaa koiria, kun se kävi siellä. Hyödynsin sitten tilaisuuden ja päätin tehdä paikallamakuun näille. Ja sehän meni tosi hyvin! En ollut kuin ehkä parin metrin päässä, mutta tärkeintä olikin kokeilla, miten tällainen häiriö sujuisi kun ei olla tehty tällaista iäisyyksiin. Nemo ja Nita pysyi tosi hienosti, spanielikaan ei piippaillut yhtään! :) Kuvia kaveruksista ei valitettavasti muistettu ottaa, mutta niitä on jo yläaste- ja lukioaikoina otettu varmaan ihan riittävästi :D

Ninja jahtasi taas aaltoja.
ja meillä oli paljon hopeaseppiä.
Heti seuraavana päivänä (eli viime keskiviikkona) touhuiltiin vähän lisää tokoa. Käveltiin siis keskiviikkona päivälenkillä pitkästä aikaa Jaatikselle, jossa häiriönä lapsia leikkikentällä ja skeittipaikalla. Tehtiin ensin reilu 2 min paikkis, Nemo vähän vilkuili ympärilleen muttei pahemmin äännellyt, jes! :) Nitasta nyt ei oo mitään uutta mainittavaa, se napottaa maassa kiltisti ja hiljaa kuin tappi minuuttikaupalla.
Sitten tein pikaisesti Nemon kanssa vähän seuraamista, luoksarin ja jäävät. Yllättävän hyvin meni siihen nähden, että keli oli niin kuuma ja painostava. Nemo haki perusasentoa hienosti ja sillä uskalsin ottaa enemmänkin seuraamista, kun aluksi ajattelin että otetaan vaan jotain kontaktinpitoharjoitteita. Liikkeiden välillä meinas vilkuilla lapsia, mutta kun kerroin että ei mennä vaan keskitytään, oli hienosti kuulolla :) Niska oli ja on ollut edelleen ok, mutta venyttelyjä jatketaan.


Valitettavasti Nemo päätti myös jatkaa minulle huolen aiheuttamista. Skotlannista tultuani, pari viikkoa sitten, huomasin sen vatsapuolella itikanpureman, jota se koitti rapsutella ja kirputtaa hampailla. Kielsin aina kun se rapsutti ja laitoin puremaan joka ilta rasvaa. Punoitus puremassa alkoikin laantua, kunnes tuli viime viikonloppu, jolloin olin kaksi päivää Joensuussa tekemässä ensimmäisten tavaroiden muuttoa ja koirat olivat vanhempien kanssa mökillä. Lauantai-iltana Jämsään palattuani tuli ihan itku, kun huomasin että koko Nemon vatsanseutu/sisäreidet oli punaista ja märkivää hot spottia. Varasin heti sunnuntaina eiliselle eläinlääkäriajan ja onneksi päästiin niin pian, koska Nemolle teki todella kipeää. Paitsi että hot spot itsessään on kivulias, myös ihan se että koira mahaansa mälvätessään saa koristekarvansa kamaliin huopaantuneisiin takkuihin, jotka kiristävät herkkää ihoa, sattuu. Jo silloin lauantaina leikkelin mökillä pahimmat takut keittiösaksilla pois ja jatkoin trimmausta joka päivä aina tähän päivään asti.

tässä en oo vielä trimmannut Nemon housukarvoja, kuten näkyy

Eläinlääkärissä Nemo oli ihan kiltisti, paitsi kun oli määrä mennä tutkimushuoneeseen, se löi niin kovasti jarrut pohjaan että mun piti kantaa se sinne.. Lääkäri tietty ajeli karvat masusta ja saatiin 10 päivän antibioottikuuri ja hoito-ohjeeksi betadineliuoksella puhdistusta ja kaulurin pitoa. Samalla tarkastettiin myös Nemon korvat, jotka ovat heinäkuussa kutisseet paljon huolimatta siitä, että oon putsannut niitä eikä niissä oikein edes näy likaa. Korvista löytyi sitten hiivatulehdus johon auttaa samat antibiootit kuin iholle sekä kolmen viikon korvatippakuuri. Hyvä että selvisi nyt sekin :)


Voi pientä reppanaa <3 Nyt se on onneksi ollut jo paljon parempi ja nukkuu yöt vikisemättä kivusta. Päivisin Nemo lepäilee kaulurin kanssa, ja se antaa hyvin hoitaa korvat ja ottaa lääkkeet. Paranehan pian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti