perjantai 19. joulukuuta 2014

Joululoma!

Onpas päässyt vähän venähtämään taas tää päivittely! Mut hei, mä oon lomalla ja teen just sitä mitä huvittaa (ja vähän sitä mitä täytyykin, kuten joulusiivousta..) :D Meille onkin tapahtunut paljon nyt joulukuussa, lähdetäänpä muistelemaan.
Nää kaks on kyllä niin söpösiä yhdessä :3
Käytiin 3.12. vielä Darwinin kanssa lenkillä ennen lomille lähtöä :)
Kuun ekalla viikolla oli pentuagilityn neljäs kerta. Alussa meillä oli toko-osuuden tilalla kropanhallintaa: harjoittelimme mm. jalkojen välistä pujottelua ja saatiin kokeilla doboa, kun paikalla oli eräs doboharrastaja pallonsa kanssa opastamassa. Mä en henkilökohtaisesti ihan ymmärrä näitä uusimpia koiralajeja (miks kaikelle mahdolliselle touhulle pitää lanseerata oma nimi jne. :D), mutta olihan se aika hauskaa! Halti tajusi heti nostaa etutassut pallon päälle, kun pidin sitä jalkojeni välissä ja olihan se mukavaa touhua :D Hauska harjoitus oli myös oma lantionnosto, jossa makoilin selälläni jalat pallon päällä ja pennun piti ryömiä sieltä ali sekä hypätä ylävartalon yli. Hyvin meni, mitä nyt Halti läsäytti yhdessä vaiheessa jalkansa naamani päälle..
Agilityn osalta kerrattiin pussia ja yhdistettiin sen jälkeen aita. Siinä ei Haltilla ollut ongelmaa, eikä myöskään toisessa pätkässä jossa tehtiin hyppyä ja kahta lyhyttä putkea :) Väliajalla tein muutaman kerran itsekseni matalaa rengasta, joskin siinä tuli vahingossa vähän liikaa toistoja ja kerran Halti pääsi livahtamaan sivusta takaisin. Täytyy jatkossa pitää siinä aluksi aidansiivekkeitä.
Pääteemana tällä kertaa oli kuitenkin kontakteihin tutustuminen. Hallissa oli apupöydän päällä A sekä puomin ylös- ja alasmenot, erittäin matalina tietenkin. Eipä ollut näissäkään Haltin kanssa mitään kummoisempaa, reippaasti se paineli menemään; joskin puomilla tuli välillä liikaa vauhtia, jolloin ylösmeno alkoi tietysti täristä ja Haldiria vähän jänskätti. Kun oma vauhti oli sopiva enkä rynninyt liikaa, Haltikin meni kuitenkin hienosti, maltilla ravaten ja vikalla toistolla täydellisesti ihan loppuun asti! Jes jes, oli kiva kerta :)
Kerrankin näinkin päin, että Darwin ottaa pataan eikä Halti.. :D
 Joulukuun ekana viikonloppuna tehtiin pikavisiitti kotiin Keski-Suomeen, kun itsenäisyyspäivänä juhlittiin Joonan pikkusiskon lakkiaisia. Halti pääsi tietysti mukaan ja olin kyllä taas tosi ylpeä kauniisti käyttäytyvästä pennustani. Se istui tai makoili rauhallisesti, ei hyppinyt tai riehunut tai edes yrittänyt ryöstää ruokia, mitä vähän pelkäsin :D Kun syötiin, Halti kävi maate jalkoihini ja kaikki ihastelivat sitä suloisine rusetteineen. Pienillä pojilla on tietysti juhlissa sellainen kaulassa, musta puku siltä löytyy jo omasta takaa <3
Viikonlopun jälkeen palattiin vielä muutamaksi päiväksi Joonan kanssa Joensuuhun. Oon ehkä vähän hullu koiratyttö, kun kuljen tota matkaa yhden agilitykurssin takia :D Mutta oli meillä siellä muutakin tekemistä ja ihan kiva saada omaa aikaa omassa kodissa, kun vanhempien luona joulusiivous painoi jo päälle.
<3
Pentuagin toiseksi viimeisellä kerralla harjoiteltiin taas lyhyttä radanpätkää, hyppy-mutkaputki-suora putki. Halti meni niiiiin hienosti! Panostettiin jälleen kerran irtoamiseen ja siihen, että saattelen koiraa mahdollisimman vähän. Tosi hyvin irtosikin <3 Lisäksi ohjelmassa oli takaakierron harjoittelua, mitä Halti ei ihan tajunnut mutta saatiin sielläkin onnistumisia. Kolmantena pisteenä oli pientä hyppytekniikkatreeniä bumpereilla. Tarkoitus oli saada koira istumaan ryhdikkäästi, jotta lähtö ensimmäiselle hypylle olisi mahdollisimman "tukeva", ts. jalat saavat hyvän ponnistuspinnan maasta. Halti istui tapansa mukaan lösössä jalat levällään mikä on kuulemma collieille aika tyypillistä, mutta ihan kivasti sekin sujui :D
Tällä kerralla muuten kuulin ihan mielettömän ihanan ilouutisen: me saatiin ensi vuodeksi ryhmäpaikka agilityyn!!! Aaaaa olen niin onnellinen, saadaan jatkaa tätä rakasta lajia viikoittaisissa treeneissä ja päästään taatusti hyvään oppiin! :) Ihan huippujuttu, päästiin vieläpä juuri siihen ryhmään johon ensisijaisesti hain. Jes!
Loppuviikko menikin sitten taas Jämsässä, kun keskiviikkona ajeltiin jälleen kotiin päin. Ne päivät meni lähinnä lomaillessa ja jouluvalmistelujen aloituksessa, sekä yllättävästä lumesta nauttien :)
Tällä viikolla hypättiin vielä viimeisen kerran junaan, kun tavattiin Saria ja koiria vielä kerran ennen lopullista lomalle lähtöä ja käytiin pentuagin viimeisellä kerralla. Kiva reissu, kiitos Sari vielä tätä kautta kaikesta! Pentuagissakin oli taas ihan huippua. Aluksi tehtiin hallittavuustesti, sellaisena kuin se olisi alkeiskurssillakin. Lyhyt seuraaminen, puolen minuutin paikkamakuu sekä luoksetulo. Haltilla meni tosi hienosti! :) Luoksetulossa kokeilin huvikseni, mitä se tekee jos pidän kädet sivuilla, kun ollaan tähän asti harjoiteltua eteentuloa niin että mulla on aina kädet jalkojen edessä. Halti oli hämmentynyt eikä tiennyt tulisiko eteen vai sivulle, joten se jäi söpösti vasemmalle puolelleni vinoon istumaan :D Paikkamakuun pysyi hyvin ja seuraaminenkin oli tosi hyvä. Ei ongelmia siis, mutta hallittavuustestistähän meidän ei tarvitse huolehtiakaan.
Katsokaa kuinka kaunista meillä on!
Vika kerta oli kyllä hauska! Meillä oli kaksi leikkimielistä kisaa joissa otettiin aikaa. Eka oli temppurata, jossa piti mm. pujotella muovikartioita, kiivetä matalalle tasolle U:n muotoon asetettu puomi, laittaa koira pöydälle odottamaan hetkeksi sekä kävellä pätkä niin, että koira kulkee ohjaajan jalkojen välissä :D Maali oli, kun koira istui maassa olevan renkaan sisälle. Haltin kanssa meni muuten ihan hyvin, mutta sotkeuduttiin välillä hihnaan ja jalkojen välissä kävely oli aika vaikeaa :D Puomi ei aluksi oikein sujunut, kun pentu kompuroi siitä alas ja piti aloittaa muutaman kerran uudestaan, mutta maaliin selvittiin! Taidettiin olla toiseksi viimeisiä, saatiin luu palkinnoksi :D
Toisena kisana oli agilitysuora, jossa oli putki, kaksi hyppyä ja putki. Se mentiin edestakaisin ja otettiin aikaa. Halti oli ainoa joka meni ensimmäisellä kerralla molempiin suuntiin puhtaan radan, aika oli 8 sekuntia ja näin ollen voitettiin, jee! Hieno pieni haltialapsi <3 :D Saatiin taas luu sekä uusi hieno narulelu palkinnoksi! Näin oli meidän pentuagility paketissa, saatiin hyvät pohjat ensi vuoden treenejä ajatellen. Kiitos Melissa kivasta kurssista! :)
Tällä viikolla tultiin sitten vihdoin lopullisesti kotiin joululoman viettoon. Ollaan nautittu lumesta, käyty Kana-areenalla treenailemassa sekä tietty siivottu ja ihan vaan oltu. Kirjoittelen lisää lomatouhuista sitten myöhemmin (:
<3 Rakas pentu ja LUNTA!
Tämä turkki ei muuten pohjaan asti kastu! Eikä palele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti