perjantai 31. tammikuuta 2014

On kaunis hohde hankien

Oon valittanut täällä blogissa(kin) niin paljon silloin loppuvuonna ankeista, masentavista ja pimeistä keleistä, että nyt on pakko vihdoin hehkuttaa: talvi tuli sittenkin! Ihana, ihana lumi ja pakkanen <3 Pieni miinuspuoli tosin on, että Nita ei meinaa kovin pitkiä lenkkejä tarjeta, kun taas minä olisin vihdoin valmis ulkoilemaan vaikka kuinka pitkään :D Tossuja ei oikein voi käyttää kuin hihnalenkeillä tiellä, koska vapaana juostessa ne tippuvat. Ja toisaalta, tossut jalassa ei Nitan mielestä voi käydä pissalla.. on siinäkin! :D
Onneksi kuitenkin vapaana lenkkeillessä Nita juoksee -tapansa mukaan- täysiiii, joten pystyttiin käymään pakkasista huolimatta jäällä ekaa kertaa tänä vuonna! Nyt se tapahtuikin Pyhäselällä 19. tammikuuta eikä aiempien vuosien tapaan Päijänteellä vasta maaliskuussa. Bussipysäkillä ja bussissa Nitaa vähän paleli, mutta se unohtui pian kun päästiin jäälle. Käveltiin Josen kanssa yli kaksi tuntia ihanassa, lämmittävässä auringonpaisteessa ja nautittiin talvesta. Jäällä oli tosi paljon muitakin (ei mikään ihme siinä kelissä!), mutta Nipsu pysyi kuuliaisesti kutsuetäisyydellä ja näyttipä silläkin olevan hauskaa! 
Nitan lumienkeli :>
 Talvi on parasta <3
Kylmyys on tuonut tullessaan myös jotain yllättävää: Nitan polvet ovat alkaneet hieman oireilla. Sillähän todettiin 6-vuotiaana luustokuvissa oikeassa polvessa hieman rosoisempi pää, eli mahdollisesti tulevaisuudessa voi kehittyä nivelrikoksi; Nita on syönyt tähän kuuriluontoisesti Doils-öljyä. Viime viikolla se alkoi levon jälkeen hieman ontua takajaloista, mutta on verryttyään ollut normaali ja lenkillä painaa vauhdilla. Toisaalta, itsellänikin on ollut kovimmilla pakkasilla polvet kipeänä joten jospa kylmyys todellakin kangistaa?
Lisäksi osasyynsä on varmasti ollut liukastumisilla; yhdellä lenkillä Nita kaahotti jäisellä polulla niin lujaa, että kun jonkun hajun kohdalle piti tehdä äkkipysähdys, lensikin mukkelismakkelis. Lisäksi neiti onnistui viime viikonloppuna lenkillä saamaan takajalat samaan takin lenkkiin, ja olisi jatkanut juoksemista tästäkin huolimatta.. Korjaamisen jälkeen matka jatkui taas täysiä, ei uskoisi että tänä keväänä vuosia kertyy yhdeksän. Minun viilettäjä<3
sama penkki kuin lokakuussa, mutta nyt vain yksi koira :/
Nemolta oli puolestaan käyty tyhjentämässä anaalirauhaset eläinlääkärissä. Ei siellä taaskaan tulehdusta ollut, mutta ei vaan tyhjene normaalisti. Kummallista, miten se on vasta nyt vuoden sisään alkanut oireilla - jos sillä on toinen rauhanen tavallista isompi, miten se on ne ekat kahdeksan vuotta tyhjentynyt normaalisti kun ei sillä ennen ole ollut mitään ongelmia anaalirauhasten kanssa? No, vanhuus ei tule yksin.

http://iipu.pic.fi/kuvat/Pyh%C3%A4sel%C3%A4n+j%C3%A4%C3%A4ll%C3%A4+19.1.2014/

2 kommenttia:

 1. Nivelapuaineet (glukosamiini, kondroitiinisulfaatti ja MSM) on suositeltuja varsinkin öljyn kanssa yhdessä syötettynä. Näitä löytyy edullisimmin ja ilman täyteaineita hevospuolen tuotteista, vaikka toki mm. Nutrolinilta (Nivel moniteho).

  Onko Nemolla kakkaaminen tullut vaikeammaksi (esim. yrittää kakata useammin huonolla tuloksella tai tuotos on usein aiempaa ohuempaa)? Vanhempien leikkaamattomien urosten vaivoihin kuuluu eturauhasen liikakasvun lisäksi peräaukon alueen hormonaalista turvotusta, mikä vaikeuttaa kakkaamista ja siten anaalirauhasten vaivojakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuohon Doilsiin ollaan kyllä oltu tyytyväisiä ja sitä on tarkoitus taas mahdollisimman pian ostaa :-) Voisihan sitä tietty katsastaa tuolta hevospuoleltakin jotain vastaavaa.

   Ei ole, vaan Nemo alkoi siis viime talvena näljätä takamustaan siihen malliin, että epäilin anaalirauhastulehdusta. Eläinlääkärissä sitten rauhaset tyhjennettiin ja lääkärin mukaan eivät olleet tulehtuneet, vaan Nemolla on oikea anaalirauhanen normaalia isompi, joten se ei tyhjene kunnolla ja siksi koira yrittää itse tyhjentää sitä. Nyt oli sanottu ihan samaa, mutta ihmettelin sitä vain koska ikinä aiemmin (ennen viime talvea) Nemolla ei ole anaalirauhaset oirehtineet mitenkään. Siis jos sillä kerran on toinen rauhanen tavallista isompi, miten se on ne ensimmäiset 8 vuotta tyhjentynyt normaalisti :D

   Poista